Меню
Your Cart

Знаме на СССР

Знаме на СССР
Знаме на СССР
Знаме на СССР
Знаме на СССР
Знаме на СССР
24.90 лв.
Без данък: 24.90 лв.
  • Наличност: Наличен
  • Модел: 90/150 см.

Възможни варианти

Знаме на Съветския съюз/СССР/ с размер 90/150 см. - червено знаме със сърп и чук и петолъчка. Знамето е изработено със ситопечат с устойчиви и ярки цветове от двете страни на плата. Прецизен шев с висококачествени конци.

Материя: полиестерна коприна/ПЕК-110гр./м2./

Можем да изработим знамето и в друг размер при запитване. Отстъпка в цената при поръчка на едро.

Знамето на Съюза на Съветските Социалистически Републики представлява червена ивица плат със сърп и чук и петолъчка в горния ляв ъгъл. Знамето официално е одобрено на 30 декември 1922 на Първия Всесъюзен конгрес на Съветите на СССР. Взето е решение, знамето на управляващата комунистическа партия, да бъде знаме на страната.

Червеният цвят в знамето символизира победата на социализма, а сърпът и чукът - съюза между селяни и работници. Интересна и малко известна подробност, дори през самата съветска епоха, е фактът, че от обратната си страна знамето е изцяло червено без каквито и да е символи. Въпреки това, то често е било изработвано с две еднакви страни. На 15 август 1980 цветът на знамето е сменен с по-ярък. След разпадането на СССР на 25 декември 1991, знамето престава да бъде държавен символ.

Tози сайт ползва бисквитки за да ви предложи най-добра работа със сайта.