Знаме на Съветския съюз/СССР/
  • Знаме на СССР

Знаме на Съветския съюз/СССР/ - червено знаме със сърп и чук и петолъчка. Знамето е с размер 90/150см и има стандартен джоб на късата страна - 5см. 

Знамето се изработва с директен дигитален печат с устойчиви и ярки цветове от двете страни на плата.  Прецизен шев с висококачествени прозрачни конци.

Материя: 100% полиестерна коприна/ПЕК/ - 110гр./м2.

Можем да изработим знамето и в друг размер при запитване. Отстъпка в цената при поръчка на едро.

Знамето на Съюза на Съветските Социалистически Републики представлява червена ивица плат със сърп и чук и петолъчка в горния ляв ъгъл. Знамето официално е одобрено на 30 декември 1922 на Първия Всесъюзен конгрес на Съветите на СССР. Взето е решение, знамето на управляващата комунистическа партия, да бъде знаме на страната.

Червеният цвят в знамето символизира победата на социализма, а сърпът и чукът - съюза между селяни и работници. Интересна и малко известна подробност, дори през самата съветска епоха, е фактът, че от обратната си страна знамето е изцяло червено без каквито и да е символи. Въпреки това, то често е било изработвано с две еднакви страни. На 15 август 1980 цветът на знамето е сменен с по-ярък. След разпадането на СССР на 25 декември 1991, знамето престава да бъде държавен символ.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Знаме на СССР

  • Модел: 90/150 см.
  • Наличност: В наличност
  • 23.90 лв.


Опции


Подобни продукти

Етикети: знаме, СССР, съветския съюз, знаме на СССР, флаг на СССР, знаме на съветския съюз, знаме със сърп и чук, zname SSSR, flag USSR, zname USSR, flag soviet union, знамена, магазин за знамена, поръчка на знамена, доставка на знамена

Последно разгледани

Знаме на СССР

Знаме на СССР

Знаме на Съветския съюз/СССР/ - червено знаме със сърп и чук и петолъчка. Знамето е с размер 90/150с..

23.90 лв.